
1,25 dl mjölkfrimjölk
1 dl valfri musli (jag bakade med ICAs I <3 eco naturell)
1,5 msk rapsolja
25 gram jäst
1,25 dl ljummet vatten
½ tsk salt
1 tsk hel spiskummin
eventuellt ½ msk agavesirap
5-6 dl vetemjöl
Koka upp mjölk,musli och margarin i en kastrull
och låt svalna till fingervärme 37 grader.
Rör ut jästen i det ljumma vattnet i en bunke.
Blanda i müsliblandningen, salt, spiskummin,
den eventuella agavesirapen och nästan allt mjöl.
Arbeta ihop till en smidig deg.
Jäs dragfritt ca 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt.
Dela i tio delar och rulla ut dem till bollar.
Låt dem jäsa dragfritt ca 30 minuter.
Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter i 225 grader.
Låt dem svalna övertäckta.