onsdag 5 januari 2011

Müslibröd

Bakprojektet fortgår, nu med müslibullar. Nästa steg är väl att baka limpor, men just nu är fokus på att behärska bullbaket till fulländning. Receptet jag utgick från kommer från Tasteline.



1,25 dl mjölkfrimjölk
1 dl valfri musli (jag bakade med ICAs I <3 eco naturell)
1,5 msk rapsolja
25 gram jäst
1,25 dl ljummet vatten
½ tsk salt
1 tsk hel spiskummin
eventuellt ½ msk agavesirap
5-6 dl vetemjöl

Koka upp mjölk,musli och margarin i en kastrull
och låt svalna till fingervärme 37 grader.

Rör ut jästen i det ljumma vattnet i en bunke.
Blanda i müsliblandningen, salt, spiskummin,
den eventuella agavesirapen och nästan allt mjöl.
Arbeta ihop till en smidig deg.
Jäs dragfritt ca 30 minuter.

Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt.
Dela i tio delar och rulla ut dem till bollar.
Låt dem jäsa dragfritt ca 30 minuter.

Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter i 225 grader.

Låt dem svalna övertäckta.