fredag 14 januari 2011

Grahamsbullar

Projekt brödbak fortsätter, nu med grahamsbullar och receptet kommer från frukostbullar.se. Grahamsbullar har jag varit sugen på sen jag bakade havrebullarna, så igår fick grahamsmjölet följa med i inköpskorgen.



5 dl vatten
25 gram jäst
ca 5 dl grahamsmjöl
ca 6 dl vetemjöl
3 msk olja
1 tsk salt

Lös jästen i det ljumma vattnet. Blanda ner allt utom saltet och knåda cirka 10 minuter. Tillsätt salt och knåda ytterligare fem minuter. Låt degen jäsa cirka 20 minuter.

Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela i ca 18 bitar. Rulla till bullar och platta till en aning. Låt bullarna jäsa till dubbel storlek i 30-60 minuter. Grädda bullarna i 250 grader i 10-12 minuter. Låt svalna något på galler.