
ca 800 gram vitkål
1-2 msk ättika
vatten (så att det precis täcker vitkålen i kastrullen)
200 g tärnade sojamedaljonger
200 g fryst sojafärs
200 g sojagrytbitar (som gärna marinerats i något rökigt)
250 g vegansk korv
En gullök
1-2 msk tomatpuré eller ajvar relish
Salt
Peppar
Skölj och strimla kålen, häll i lite kokande vatten och koka ca 30-40 minuter tills den blir mjuk. Stek under tiden de tärnade sojamedaljongerna med ungefär en matsked ajvar eller tomatpuré snabbt (de få lite stekyta men inte bli brända). Ta åt sidan och stek upp grytbitarna, färsen och korven till dess att de får fin färg.
Häll av (och spara) vitkålens spad. Blanda kött och vitkål och häll tillbaka lite vätska. Jag kommer inte riktigt ihåg hur mycket jag använde, men jag tror att det var 2-3 dl.
Kommentar/Tillägg: Bilden gör inte rätten riktigt rättvisa, den är tagen två dagar efter tillagning, då den är tusen gånger godare, men ser ungefär lika många gånger tråkigare ut också.