fredag 7 januari 2011

Linsgryta #1243

Ja, linsgryta har väl alla ätit ett otal antal gånger, idag var det dags igen och jag gillar'n så då hamnar den på bloggen.



Här är på ett ungefär hur jag gjorde.

1 dl gröna linser
½ dl röda linser
ca 7 dl vatten
1 gul lök
2 msk tomatpuré
½ tsk rökarom
ca 1 msk söt chilisås
salt och peppar
ca ½ dl sojagrädde

Jag började med att koka de gröna linserna nästan färdiga och tillsatte sen lite mer vatten och de röda linserna. Medan de kokade mjuka, hackade jag löken och stekte den gyllenbrun. När linserna var färdiga hällde jag över dem i stekpannan (de var ganska blöta, skulle räkna att det följde med ca 1 dl vätska) och lät det sjuda upp. Därefter rörde jag i tomatpurén, chilisåsen och rökaromen, saltade och pepprade. Efter en stund tillsatte jag lite sojagrädde. När jag var nöjd med konsistensen på linsgrytan tog jag den av värmen och serverade med pasta.