tisdag 18 januari 2011

"Kyckling" och linsgryta

Dey här receptet hittade jag i ICAs "Rutiga kokboken", veganiserade och anpassade efter eget tycke och smak (och det jag hade hemma).



ca 200 g veganska "kycklingbitar"
2 pressade vitlöksklyftor
½ msk rapsolja
1 tsk curry (pulver)
1 krm spiskummin
1 tsk salt
½ krm cayennepeppar
4-5 dl vatten
1 dl röda linser
svartpeppar ("efter tycke och smak")

Bryn "kycklingbitarna" i oljan och vitlöken i stekgryta till dess att de fått en fin gyllene färg. Krydda med curry, spiskummin, cayennepeppar, svartpeppar och salt. Tillsätt vatten (spara ca 1½ dl vatten för att dryga ut efter/vid behov) och linser och rör om. Koka till dess att linserna har mjuknat.

Tips/Kommentar: Eftersom jag veganiserade ett köttisrecept så hade jag lite svårt att beräkna mängden vätska som skulle till, började med tre dl, det blev för torrt, jag landade nog vid 4,5 dl, men ta hellre för lite än för mycket.