onsdag 6 oktober 2010

äppelsmulpaj med chokladsmak

från Vegolandet Veganias kokbok
[eget tillägg: kakao]

ca 1 dl havregryn
ca 1 dl vetemjöl
3 msk socker
1 msk kakao
100 g vegetabiliskt margarin
3 äpplen, klyftade

Blanda havregryn, vetemjöl, kakao och socker. Fördela margarinet i blandningen med fingrarna till en smulig deg. Om du vill kan du ta i lite mer mjöl och havregryn.

Lägg äpplena i en smord bakform. Strö gärna på lite socker och kanel. Smula över smuldegen och grädda i 225 grader ca 20 minuter.


bild: weheartit

2 kommentarer:

rai rai sa...

1. måste testa detta

2. gillar det nya namnet!

pop my heart. sa...

1, gör't, sjukt gott!

2, tackar! blev inspirerad av ditt "klotter" jeh, kanske rent av döper om vanliga bloggen också.