söndag 16 januari 2011

Mannagrynspudding

Efter att ha misslyckats med frukostgröten (råkade salta två gånger tydligen) tänkte jag att här ska inget förfara och började fundera på vad man kan göra med mannagrynsgröt. Svaret blev mycket enkelt, kanske en smula okreativt, men ack så gott: mannagrynspudding. Jag utgick från ett recept som jag hittade hos vegania, men ändrade om det lite eftersom jag inte hade alla ingredienser hemma.



2,5 dl soja- eller havremjölk
½ dl mannagryn
1-2 kryddmått salt
1 dl mandel, skållad och skalad
ca ½ dl soja- eller havregrädde
3 msk socker
1-2 tsk vaniljsocker
400 gram silken tofu
rårörssocker
mjölkfritt margarin

Koka mjölk, salt och mannagryn till en gröt. Mixa mandeln så att en del är finmald och en del är grovhackad. Rör ner grädde, mandel, socker och vaniljsocker i mannagrynen. Blanda i silken tofu och rör till dess att smeten har en jämn konsistens. Häll i en smord ugnsform och grädda i 200 grader i 25 minuter. Ta ut från ugnen, strö på rårörssocker och klicka på lite margarin. Baka i 20 minuter till.

Inga kommentarer: