från Marianne Pasanen-Mortensens Veganrecept för alla sinnen
Pajskal:
150 g kall polentagröt
2 ½ dl bovetemjöl
3 msk vatten
Fyllning:
2 gula lökar
1 purjolök
Ostsås:
1 ½ dl cashewnötter
3 msk öljästflingor
1 tsk salt
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 tomat
2 msk citronsaft
2 ½ dl vatten
Blanda ingredienserna till pajskalet till en kladdig deg och tryck ut den i en pajform. Grädda i ca 20 min [tills skalet fått fin färg] i 200°C. Lägg på fyllningen och grädda tills löken fått färg, ca 15 min [200°C].
Gör under tiden ostsåsen: Mixa nötterna till en massa. Mixa ner de torra ingredienserna. Dela tomaten och mixa ner den och citronsaften. Mixa till sist i vattnet lite i taget. Häll över ostsåsen på pajen och sätt in pajen i ytterligare 5 min [200°C].
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar