söndag 1 augusti 2010

"Ängamat"

från icakuriren.se, 2 portioner

1 litet blomkålshuvud, ca 350 g
2 morötter, ca 150 g
1 liten purjolök
7 1/2 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
2 1/2 dl veg. mjölk
2 msk vetemjöl (eller potatismospulver)
75 g sockerärter
4 körsbärstomater
salt och vitpeppar
1 dl veg. vispgrädde

Gör så här

Skölj och dela blomkålen i småbuketter, skala och skär morötterna i slattar. Klyv, skölj och skär purjon i skivor. Lägg de tre sorterna i en kastrull, häll över vatten och smula i buljong. Koka grönsakerna knappt mjuka, 8-10 minuter. Sila från grönsakerna i ett durkslag och spara dem. Häll spadet tillbaka i kastrullen. Skaka samman mjölk och mjöl och vispa ner i spadet. Koka upp och koka 2 minuter. Lägg tillbaka grönsakerna och lägg i sköljda och snittade sockerärter och delade tomater. Koka upp. Smaka av med salt och peppar. Vispa grädden till mjukt skum och vänd ner det i soppan.


bild: icakuriren.se.

Inga kommentarer: