söndag 1 augusti 2010

Rabarberpaj

från ICAs Rutiga Kokboken

pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g margarin
2-3 msk vatten

fyllning:
4-6 rabarberstjälkar
1 msk potatismjöl
¾- 1 dl råsocker

Lägg mjölet i en skål. Arbeta in matfettet med en gaffel eller fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Eller blanda alla ingredienserna i matberedare. Låt den vila kallt i minst 30 minuter.

Kavla ut drygt hälften av degen till en rund kaka och klä en smord pajform, ca 25 cm i diameter. Skär rabarberstjälkarna i bitar. Blanda dem med potatismjölet och sockret.

Kavla ut resten av degen till ett heltäckande lock eller sporra eller skär ut remsor. Lägg dem som ett galler över fyllningen. Nagga locket med en gaffel så att fuktighet från fyllningen kan avdunsta under gräddningen. Tryck till kanten. Grädda pajen, i botten av ugnen, i 225º i ca 35 minuter.


bild: vi.sualize.us

Inga kommentarer: