söndag 1 augusti 2010

Bearnaissesås

från vegan.nu

150 g mjölkfritt margarin
Ca ett halvt paket silkentofu
Sojagrädde
1½-2 msk vinäger
1 tsk dragon
Färsk persilja
Salt
Vitpeppar
1-2 vitlöksklyftor

Smält margarinet på medelvärme. Mixa silkentofu med lite sojagrädde till lagom konsistens. Blanda försiktigt i tofun i det smälta margarinet. Droppa i vinägern. Vispa eller rör. Såsen får INTE koka. Smula i rikligt av dragon. Klipp i lite persilja. Salta lite och strö över vitpeppar. Låt vitlöksklyftorna få dra i såsen innan den serveras. Använd inte vanlig tofu, det blir smuligt och annan smak. Såsen kan hållas varm över vattenbad. Går ej att kyla eller frysa. Såsen blir lite tunnare och aningen smulig, men god smak.

Inga kommentarer: