söndag 1 augusti 2010

Pimiento-/Paprikaost

från vegan.nu

2 dl cashewnötter eller solrosfrön, finmalda
2 pimientos eller färska röda paprikor
1 msk jästflingor (Bjäst)
2 msk citronsaft
1-2 tsk salt
½ tsk lökpulver
½ tsk torkad dill
1 krm vitlökspulver
4 dl vatten, eventuellt kokande
3-4 msk majsenamjöl

Kör alltsammans utom majsenamjöl och dill i mixer till en helt slät blandning (1-2 minuter). Börja som vanligt med lite vatten och tillsätt resten efter hand. Kör med majsenamjöl och dill
några sekunder. Häll det i en gryta och ge det ett uppkok under omrörning. Sänk värmen och ställ grytan på ett galler på plattan. Låt det koka några minuter till. Rör om då och då. Häll det i en form. Servera avkylt.

Inga kommentarer: