från: oatly.com
Risotto:
2 msk olivolja
1 st hackad liten gul lök
1 st hackad vitlöksklyfta
4 dl avorioris
1 l varm grönsaksbuljong
2,5 dl veg. grädde
½ krm pressad citron
250 gram färsk svamp av valfri sort
Till servering:
2 msk blandade pumpa- och solrosfrön
Grillade grönsaker:
1 st squash
2 st paprikor i olika färger
2 st rödlökar
1 msk olivolja
1 nypa salt, gärna flingsalt
Risotto:
Fräs lök och vitlök i oljan i en gryta utan att det tar färg. Häll i riset och rör om tills det blir blankt. Späd ut med buljongen, lite i taget och rör tills det kokat in. Fortsätt späda och röra tills allt kokat in, ca 20 min. Riset ska ha tuggmotstånd. Rör i grädden och smaka av med citronsaft, salt och peppar. Stek svampen och blanda i.
Rosta fröna i en torr panna i några minuter tills de har fått färg och strö över lite salt.
Grillade grönsaker: Sätt ugnen på 225 grader. Skiva squashen och paprikan och skär rödlöken i klyftor. Lägg grönsakerna i en ugnsform och ringla över olivolja. Rör om och ställ in i ugnen i ca 15 min. Ta ut och rör om då och då. Smula över lite flingsalt.
Servera risotton tillsammans med grillade grönsaker och toppa med de rostade fröna.
bild: oatly.com
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar