söndag 1 augusti 2010

Semlor

[från meatinfo.org ]

4 runda ofyllda vetebullar
100 g mandelmassa
1-2 msk veg. mjölk
120 ml sojagrädde
1-2 dl rapsolja
1-3 tsk citronsaft
1 tsk vaniljsocker
1 tsk florsocker

Gör så här:
Baka först vetebullar. Skär av tunna lock på bullarna. Gröp ur underdelarna. Blanda innanmätet med mandelmassa och sojamjölk till en smet. Fyll underdelarna med smeten.

Tjock grädde gör du genom att vispa 1/2 förpackning sojagrädde, 1-2 dl rapsolja och 1-3 tsk citronsaft. Ju mer citronsaft desto tjockare. Tillsätt vaniljsocker. Lägg på grädden på de fyllda underdelarna. Lägg på locken och pudra med litet florsocker.

Tips: Om Du inte har lust att göra egen grädde går det med fördel att använda färdig vispbar soja- eller havregrädde.


bild: Gabriella Terneborg / Djurens Rätt

Inga kommentarer: