söndag 1 augusti 2010

Chokladgodis

från Richters' julbak och julgodis

250 g mörk choklad

Förslag på fyllning:

* 2 dl kärnfria russin
* 3/4 dl syltade hackade apelsinskal
* 100 - 200 g skållad, grovt hackad sötmandel
* 100 - 200 g rostade nötkärnor
* 5 dl rostat ris, cornflakes eller osaltade popcorn

Bryt chokladen i bitar direkt ner i en skål. Ställ den över en kastrull med hett vatten och låt chokladen smälta. Gör i ordning önskad fyllning. Blanda ner fyllningen i chokladen. Rör bara så mycket att allt blir blandat. Rör man för mycket kan chokladen sockra sig.

Häll upp blandningen på ett oljat folieark och bred ev ut den lite med en stekspade eller fördela blandningen i små pappersformar. Låt godiset stå kallt att stelna. Bryt godiset som stelnat på folie i små bitar.


bild: fitnessguru.se

Inga kommentarer: